Team Mont Ventoux

 Amarant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     logo team mont ventoux amarant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  logo facebook

Team Mont Ventoux 2018 van start!

logo team mont ventoux amarant groep
Na een zeer voorspoedige reis van zaterdag op zondag is iedereen na wat uitrusten en de mobile homes inrichten, het dorpje Bédoin gaan verkennen. Zondagavond was het vroeg rustig op de camping aangezien iedereen toch moe was van de lange reis.
 
Maandagochtend zijn we om 10.00u. Vertrokken voor de eerste training. De meesten ging dit goed af, sommigen hadden er moeite mee.
Vanaf de camping is het meteen 7 km klimmen naar Flassan daarna krijg je een afdaling van 4 km naar Villes sur Auzon, waar het begin van de kloof is, de Gorge de la Nesque. Dit is een klim van 20 km, steeds langs de bergwand van de linkerkant van de kloof, naast een adembenemend uitzicht is het echt klimmen.
Iedereen heeft dit echt geweldig gedaan.
 
In de avond hebben we wat gedronken in de bar op de camping, het regende pijpenstelen en het onweer kwam over de camping heen, daardoor was het lekker koel en hebben de meesten een goede nachtrust gehad!
 
De dinsdag zou het heel slecht weer worden rond de middag dus daarom stonden alle wekkers zo vroeg dat we om 9.00u. Konden vertrekken voor dezelfde training als maandag! “Das toch geen vakantie?” Werd door menigeen gezegd, maar dat is het natuurlijk ook niet .........echt.........!
 
Dinsdagochtend om 7.00u. De wekkers in de caravans gaan af en het zonnetje staat hoog aan de hemel.
Dat hebben we weer verdiend! Om 9.00u. Zit iedereen op de fiets. Bij de één gaat het beter, de ander denkt van niet.
Vanaf de ingang van de kloof zijn de eersten in 53 minuten boven en dit zijn ook nog eens Stijn en Damien op de tandem. In 1,5 uur bereikt de complete groep weer de top van de kloof en kunnen we veilig weer af gaan dalen.
Terug naar de camping is weer een 7 km vals plat, meerdere van ons snappen er niks van, de weg lijkt naar beneden te lopen en toch moet ik klimmen....... toch nog 4% omhoog....
Aangekomen op de camping wordt er geluncht, gezwommen, gedoucht, een powernapje gedaan of gaat men naar het dorpje voor boodschappen, een ijsje of wat drinken.
 
Morgen (woensdag) hebben we de rustdag, want donderdag gaan we de Ventoux beklimmen. Morgen zijn de keuzes, chillen op de camping, met de grote bus naar Avignon of met de kleine busjes de top van de Mont Ventoux bezoeken.